استيراد السيارات هل نهاية احتكار العلامات التجارية منخفضة الجودة؟
- انحصار خودروسازان داخلی و فروش گران خودرو های بی کیفیت
- چرا خودروسازی ایران محصولات بی کیفیت تولید می کند؟
- موانع واردات خودرو چیست؟
- چرا خودرو سازان ایرانی گران فروشی میکنند؟
در صنعت خودرو سازی ایران مشکلاتی مانند تولید با کیفیت پایین ، عدم تنوع محصولات و استفاده از فناوریهای قدیمی و منسوخ شده و قیمت خودرو خارجی که گاها معادل یک خودرو خارجی با کیفیت است مشاهده میشود.
علاوه بر این متاسفانه این خودرو سازان در بازه زمانی مختلف افزایش قیمت های یک جانبه و سرسام آوری نیز روی محصولان خود اعمال نموده اند به نحوی که قیمت خودرو در ایران نسبت به حتی 5 سال گذشته افزایش قیمت های نجومی در حد چند صد درصد تجربه کرده است.
با این وجود خودرو سازان داخلی همیشه مدعی این هستند که فروش با این نرخ های نجومی ضرر ده است و آن ها باز هم خواستار افزایش قیمت هستند.
دولت که سهامدار اصلی آن ها است، به نوعی انحصار در بازار نیز دامن زده و با همکاری دولت و مجلس در سال های اخیر از ورود خودرو های با کیفیت خارجی ممانعت به عمل آمده است.
در این مقاله نگاهی انداختیم به فساد های خودروسازان داخلی و موانعی که سر راه ورود برند های با کیفیت به بازار گذاشته و خریدار ایرانی را از داشتن محصولات ایمن و با کیفیت محروم کرده اند.
انقر هنا لشراء قاطع مرشح عالي السرعة ➫
انحصار خودروسازان داخلی و فروش گران خودرو های بی کیفیت
انحصار در هر صنعتی، اعم از خودروسازی نیز، میتواند به دلایل مختلفی ایجاد شود. از جمله این دلایل میتوان به کیفیت پایین، عدم رقابتی بین شرکت ها و هزینههای بالا اشاره کرد. در صنعت خودروسازی ایران ، مشکلاتی مانند تولید با کیفیت پایین، عدم تنوع محصولات و استفاده از فناوریهای قدیمی و منسوخ مشاهده میشود.
با گسترش تکنولوژی و پیشرفت صنعت خودروسازی در سراسر جهان، واردات خودروهای با کیفیت و متنوع برای کشورها امری ضروری شده است.
متاسفانه به علت وجود فساد های کلان در بخش خودرو سازی واردات خودرو به ایران بسیار پرحاشیه شده و خودروی خارجی تا به دست مصرف کننده برسد گاها چند برابر قیمتش گران تر فروخته می شود.
آیا واردات خودروها تنها به معنای پایان انحصار خودروسازان بی کیفیت داخلی است؟
چرا خودروسازی ایران محصولات بی کیفیت تولید می کند؟
دلایل مختلفی میتواند برای تولید محصولات بیکیفیت در صنعت خودروسازی ایران وجود داشته باشد. در زیر به برخی از این دلایل اشاره میکنیم:
تکنولوژی قدیمی : یکی از دلایل اصلی تولید محصولات بیکیفیت در خودروسازی ایران، استفاده از تکنولوژیهای قدیمی و منسوخ است. این در حالی است که صنعت خودروسازی در کشورهای پیشرفته از تکنولوژیهای نوین و پیشرفته استفاده میکنند.
کنترل کیفیت ناکافی : یکی دیگر از دلایل میتواند کنترل کیفیت ناکافی در فرآیند تولید باشد. این شامل نقصهای طراحی، استفاده از قطعات نامناسب، تعدیل ناموفقیت و نادقیقی در فرآیند تولید و مواردی از این قبیل است.
عدم توجه به نیازها و ترجیحات مشتریان : یکی از عوامل مهم در تولید محصولات با کیفیت، درک نیازها و ترجیحات مشتریان است. اگر تولیدکنندگان نتوانند به درستی نیازها و ترجیحات مشتریان را تحلیل و برآورده کنند، احتمالاً محصولات آنها نخواهد توانست رضایت مشتریان را جلب کند.
نبود فشار رقابتی : در برخی از صنایع در کشورهایی که فشار رقابتی قوی وجود دارد، کیفیت محصولات به دلیل نیاز به جذب مشتریان و حفظ بازار میتواند بهبود یابد. در صورت نبود فشار رقابتی قوی در صنعت خودروسازی ایران، تولیدکنندگان ممکن است متمایل به کاهش هزینهها و جلب مشتریان با قیمت پایین تر شوند، که میتواند منجر به کاهش کیفیت محصولات شود.
دلایل سیاسی: با توجه به تحریم های بین المللی بسیار از برند های خودرویی معتبر بازار ایران را ترک کرده و حاضر به سرمایه گذاری در ایران نیستند.
همچنین با توجه همکاری گسترده چینی ها، بسیاری از کمپانی های چینی به نحو احسن از غیاب برند های غربی استفاده میکنند تا حدی اخیرا ایران به بهشت خودروهای چینی در جهان مغروف شده است.
موانع واردات خودرو چیست؟
علاوه بر تحریمهای بینالمللی، دولت ایران محدودیتهایی درباره واردات خودروهای با کیفیت خارجی اعمال میکند. یکی از این محدودیتها نرخ گرانی واردات است. به دلیل نوسانات نرخ ارز در کشور، دولت به منظور کاهش واردات و حفظ سود های کلان خودروسازان داخلی ، نرخ گرانی واردات خودروها را افزایش میدهد. این اقدام باعث میشود تا قیمت خودروهای خارجی در بازار داخلی افزایش یابد و رقابت با خودروهای تولید داخل مشکلتر شود.
در ادامه، دولت ایران همچنین موانع فنی و اداری برای واردات خودروهای با کیفیت خارجی اعمال میکند. موانع فنی مانند استانداردها و مقررات فنی برای خودروها میتواند به عنوان یک مانع برای واردات خودروهای خارجی عمل کند. همچنین، موانع اداری مانند محدودیتهای در اخذ مجوز و ورودیهای مالی نیز تأثیر قابل توجهی در واردات خودروها دارد.
دولت ایران به دلایل اقتصادی و سیاسی سخت گیری میکند تا واردات خودروهای با کیفیت خارجی را محدود کند. این اقدامات هدف اصلی دولت است که شامل حفظ سرمایهگذاری داخلی، کاهش وابستگی به خارج و توجه به بازار خودروهای داخلی میشود. با این حال، این سخت گیریها ممکن است باعث ایجاد موانع برای رقابت و مشکلات در بازار خودروهای داخلی شود که نیازمند بررسی و بهبود قوانین و مقررات مربوطه میباشد.
چرا خودرو سازان ایرانی گران فروشی میکنند؟
خودروسازی در ایران در سالهای اخیر با مشکلاتی مواجه شده است.
یکی از این مسائل، گرانفروشی خودروهای ایرانی و کیفیت پایین آنها نسبت به خودروهای خارجی است.
این موضوع در مشتریان پرسشهای زیادی را به وجود آورده است. به طور خلاصه می توان به نکات زیر اشاره کرد:
1. کاهش ارزش پول ملی و افزایش هزینهها : یکی از دلایل، کاهش ارزش پول ملی و محدودیتهای تولید، افزایش هزینههای تولید بخصوص قطعاتی که ماهیت خارجی داشته و با دلار مواد اولیه آن ها خریداری می شود.
2. واردات محدود فرصتی برای فساد و سوء استفاده از حقوق مشتری : سیاستهای تجاری و دولتی ایران در گذشته، واردات خودرو را محدود کرده است. این امر باعث افزایش تقاضا و کاهش رقابت در بازار خودرو میشود، که در نتیجه باعث افزایش گرانی خودروهای ایرانی میگردد.
3. ناتوانی در رقابت با خودروهای خارجی : با توجه به کیفیت پایین و قیمت بالای خودروهای ایرانی نسبت به خودروهای خارجی، توانایی رقابت با شرکای خارجی کاهش مییابد. این موضوع باعث میشود که خودروسازان ایرانی توانایی ارائه خودروهای با کیفیت و با قیمت مناسب را نداشته باشند.
4. دلایل سیاسی : علاوه بر دلایل فوق، باید به دلایل سیاسی نیز اشاره کرد که در گرانفروشی خودروهای ایرانی نقش مهمی دارند. مانند سیاست های اقتصاد مقاومتی، سیاست های کلان اقتصادی و اجتماعی که در بیشتر مواد بهای سنگین این ساسیت ها را مصرف کننده ایرانی می پردازد.
با توجه به دلایل فوق، میتوان نتیجه گرفت که گرانفروشی خودروهای ایرانی علاوه بر عوامل داخلی، تأثیر بسیار قابل توجهی از عوامل سیاسی نیز میپذیرد. برای حل این مشکل باید سیاستهای منصفانه اعمال شود تا هزینههای تولید کاهش یابد و این امر به قیمت مناسبی برای خودروهای ایرانی منجر گردد. همچنین، تنوع و رقابت در بازار خودروهای ایران نیز باید افزایش یابد تا شرکتها به دنبال بهبود کیفیت و کاهش قیمت خودروها باشند.
☜ أفضل موقع التسوق عبر الإنترنت + التسليم الفوري VPN »»